Изберете страница

На 12 май 2023 г. се проведе ДВАНАДЕСЕТИЯТ СТУДЕНТСКИ НАУЧЕН ФОРУМ на Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Форумът се организира ежегодно от Деканското ръководство и предоставя възможност за научноизследователски и художественотворчески изяви на студенти и докторанти от осем професионални направления, по които се провежда обучение в Педагогическия факултет.

Общият брой на участниците тази година беше 170. Научните си изследвания и доклади презентираха 92 студенти и докторанти, разпределени в седем секции.

Осмата секция в студентския научен форум даде възможност на всички участници и гости да се насладят на музикалните изпълнения на талантливите студенти от специалностите Джаз и поп изпълнителско изкуство и Музика с художествени ръководители: доц. д-р Диана Станчева, гл. ас. д-р Майя Бошева, гл. ас. д-р Румяна Жекова-Стойнова, д-р Станка Даутовска и Георги Найденов.

ДВАНАДЕСЕТИЯТ СТУДЕНТСКИ НАУЧЕН ФОРУМ тази година се отличи не само със съдържателни дискусии и явен интерес към споделените научни доклади по секции, но и с възможността  студентите да придобият нови знания, техники или дори някои практически и творчески умения в четири ателиета, интригуващи с разнообразни теми: „Социално-емоционална интелигентност – новина или класика“, „Изборите, които правим между искам и трябва“, „Оригами“, „Работилница за импровизирани кукли“.

Във форума бяха представени и две художествени изложби – изложба „Портрети“ на студенти от специалност Графичен дизайн с реклама (художествени ръководители: д-р Тотка Григорова и Йордан Калчев) и изложба „Земята – нашият общ дом“ на студенти от специалност Предучилищна педагогика (художествен ръководител: ас. д-р Мирена Васева).

Традиционно студенти от специалност Актьорство за драматичен театър с художествен ръководител доц. д-р Лео Капон споделиха своите актьорски таланти с театралната постановка на спектакъла „Гледна точка“ по разкази на ,,певецът на абсурда“ Станислав Стратиев; постановка: доц. д-р Лео Капон, режисьори: гл. асистент д-р Зоя Капон и ас. Стелиян Николов.

ДВАНАДЕСЕТИЯТ СТУДЕНТСКИ НАУЧЕН ФОРУМ постави началото и на една нова традиция. Тази година за първи път беше връчена специална награда на форума, инициирана от проф. д. п. н. Румяна Танкова, която е основател на СТУДЕНТСКИЯ НАУЧЕН ФОРУМ. Наградата получи Атанас Тодоров, студент от 4-ти курс, специалност Графичен дизайн с реклама.

Форумът беше тържествено закрит в двора на Нова сграда с клуба по „Народни танци“ при ПУ „Паисий Хилендарски“.

Повече за атмосферата по време на секционните заседания и ателиетата може да прочетете, като кликнете върху съответните линкове. Снимки от ДВАНАДЕСЕТИЯ СТУДЕНТСКИ НАУЧЕН ФОРУМ може да видите ТУК! Видео от тържественото откриване на ДВАНАДЕСЕТИЯ СТУДЕНТСКИ НАУЧЕН ФОРУМ: