Изберете страница

Заключителният годишен семинар за американски стипендианти на Комисия Фулбрайт се проведе на 10 и 11 юни, 2022 г. в град Бургас. В него взеха участие над 100 души – Фулбрайтови лектори, изследователи и помощник-учители по английски език, работили в страната през изминалата година; директори и учители от гимназиите, приели помощник-учители по английски език през учебната 2021-2022 година; партньори, спонсори и представители на Комисия „Фулбрайт“.

През академичната 2021-2022 г. Пловдивският университет прие двама гост-преподаватели на комисия Фулбрайт – Аарон Клайст и Бенджамин Кастър.  Пловдивският университет получи благодарствена грамота за пионерската си роля в стартирането на прием на помощник учители в българските университети. От следващата година няколко университети в страната ще приемат общо 5 стипендианта на Фулбрайт в качеството им на помощник-учители.

През двата дена на заключителния семинар лектори и изследователи на Фулбрайт представиха резултатите от своята работа в България, а тридесет от помощник-учителите по английски език представиха класната и извънкласната си работа с учениците си, коментираха личностното си израстване през годината и трогнаха аудиторията с неподправената емоция, с която изразиха благодарността си за подкрепата и приятелството, получени през изминалата учебна година.

Специален гост на събитието бе Десислава Тальокова – изпълнителен директор  на Фондация “Америка за България”, която подкрепя програмата за помощник-учители по английски език от 2010 г. насам.

Събитието завърши с официална вечеря в ресторанта на хотел България, където участниците демонстрираха своите таланти, танцуваха и пяха.

Снимки от събитието: