Изберете страница

Ниведита Бадве е потомствена храмова танцьорка, на която е присвоено званието “Девадаси” (танцьорка на боговете). Започнала своите танцови занимания още след прохождането си, тя завършва престижните танцови академии в Мумбай и Пуне, щат Махаращра, Индия. Ниведита Бадве служи в няколко хиндуистки храма и успоредно с това създава световноизвестна танцова школа “МАХАРАХМА”, където обучава млади танцьори в три направления: храмови танци, класически танц Бхаратанатям, развлекателни танци в стил Боливуд. 
Стилът Бхаратанатям съществува повече от 6000 години и е обявен от ЮНЕСКО за част от световната културна съкровищница на човечеството. Девадаси Ниведите Бадве провежда всяка година майсторски класове в Европа, Азия и Америка. През 2017 година такъв се състоя в ПУ с класа на проф. д-р Александър Илиев.
Тази година майсторският ѝ клас ще се проведе на 5 декември от 9.30 до 11.30 часа в Учебен театър – Ректорат. В него са поканени за участие студенти и преподаватели от специалността “Актьорство за драматичен театър”. Същият ден от 18.30 участниците в майсторския клас ще покажат своята продукция във вид на спектакъл на сцената на Учебния театър.