Изберете страница

На 11-ти октомври 2023 г. Клубът по психология към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ проведе разговор на тема „Какво е трафик на хора?“. Водещ на лекцията беше председателят на Клуба в ролята си на доброволец към международната неправителствена организация  А21 – Доротея Димова.

Срещата започна с представяне на неправителствената организация А21, чиято основна цел е премахването на робството навсякъде и завинаги. След което се разгледаха различните по вид трафик на хора, белези за разпознаване, фактори на уязвимост, както и цикълът на трафикиране и как А21 се бори с него.

Участниците гледаха два от филмите по кампанията „Виждаш ли ме?“, която има за цел да привлече вниманието на хората и да привлече гласност към проблема трафик на хора, като по този начин съпреживяха емоционално историите на жертвите.
Линк към филмите може да намерите тук:

  1. ЛИНК
  2. ЛИНК

В края на срещата на участниците бе предоставена информация за възможност да се включат като доброволци към А21, както и се запознаха със стажа на Националната телефонна линия към организацията.

За завършек на лекцията участниците бяха поканени да се присъединят към най-мащабното събитие на А21 – „Поход за свобода“, което ще се проведе тази събота (14-ти октомври) от 11:00 часа със стартова точка Дом „Васил Левски“, гр. Пловдив.  

Срещата премина в диалогична среда, което породи интереса на присъстващите към темата и провокира тяхното желание да се задълбочат още в темата. Така се зададе предложение за бъдещи обучителни срещи от подобен характер.

Полезни линкове:

  1. „Поход за свобода“ – https://www.facebook.com/events/226655890411513 / https://www.a21.org/register-express.php?eventId=3776 
  2. Сайтът на А21 – https://www.a21.org/content/bulgaria/gr4ut4

Национална телефонна линия: 0800 20 100 –  https://080020100.bg/