Изберете страница

На 30 март 2022 г., сряда, от 13:00 часа Клубът по психология към Педагогическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ организира среща-разговор на тема: Междуличностни възприятия, която се проведе синхронно в електронна среда от разстояние с близо 200 участника.
Презентацията, включи елементи от социалната психология и комуникация, разгледа факторите, които влияят върху междуличностните възприятия (културата, личността, миналия опит на човека и др.), често срещаните грешки във възприятията ни (емоционални очаквания, стереотипите, ефекта на ореол, проекция, първичност, новост и др.) и стратегиите за подобряване на начина, по който възприемаме другите.

Гост-лекторът д-р Бенджамин Къстър е гост-преподавател в Педагогическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” като стипендиант на Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ за академичната 2021-2022 г. Той защитава докторска степен по психология през 2020 г. към Университета на Аризона; през 2014 г. завършва магистърска степен по комуникации в Станфордския университет и през 2011 г. бакалавърска степен по масова комуникация в университета в Тексас –Тексаркана.   Неговите изследвания и интереси са насочени към междуличностната комуникация, масовата комуникация, комуникационните технологии, социална психология и еволюционна психология.

Видео от срещата с д-р Бенджамин Къстър може да видите тук: