Изберете страница

Спортно-състезателната 2023 – 2024 година започна с турнирите от есенния кръг на спортния календар национални университетски шампионати по плажен тенис, ориентиране, волейбол, баскетбол, футбол, футзал, плуване, бадминтон, тенис маса, ръгби 7, хокей на трева и др.

В ЕДИНЕНИЕ университетите и екипът на Асоциация за университетски спорт „Академик“ организират най-прекрасните спортни събития за радост на студентите. Пловдивският университет участва в турнирите по тенис на маса, бадминтон , баскетбол, волейбол, футзал и плуване.

Турнирите по тенис на маса и бадминтон завършиха успешно за студентите от ПУ „Паисий Хилендарски“  и техния треньор – Татяна Найденова.

Отборът по тенис на маса мъже на ПУ „Паисий Хилендарски“ завърши като държавен студентски шампион. Заслуга за това имат: Кирил Попов от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“, Стоян Сариев от специалност „Бизнес информационни технологии“, Божидар Хаджистефану от специалност „Софтуерно инженерство“ и Мартин Тюфекчиев от специалност „Политология“.

Женският отбор по тенис на маса с участието на Селин Сами от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и Мая Иванова от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ завоюва призовото четвърто място.

Бронзов медал завоюва отборът по бадминтон. Състав на отбора: Стефан Терзиев от специалност „Счетоводство“, Николай Давчев от специалност „Софтуерни технологии и дизайн“, Павел Димитров – „Софтуерно инженерство“ и Иван Рендаков – „Педагогика на обучението по физическо възпитание“.

Продължава надпреварата по волейбол, баскетбол, футзал и плуване.

Успех на студентите от Пловдивския университет и техните треньори!