Изберете страница

На 12.03.2018 г. от 15.00 часа в 405 зала за електронно обучение на Педагогическия факултет ще се осъществи среща-разговор с Keith Kelly на тема: Устойчивост на околната среда – екологични и образователни аспекти. Кийт Кели е гост-лектор по темата като активен член на екип в международен проект Trashed World (Зарит от боклуци).

„Зарит от боклуци” https://www.trashedworld.com/ е глобална училищна платформа, чрез която се осъществява обмен на училищни планове/програми, свързани с темата за отпадъците, която едновременно има за цел както развитието на умения и осведоменост по въпросите, свързани с темата отпадъци, така и развитие на умения и познания на английски език.

В рамките на един час заедно с нашия гост–лектор Кийт Кели ще дискутираме по следните опорни моменти:

– Презентация на част от документален филм по темата, представен от Джеръми Айрънс , преведен на български език и субтитриран от Кийт Кели за нуждите на дискусията;

– Какво представлява Trashed World (Зарит от боклуци) ?;

– Какво включва Trashed World (Зарит от боклуци)?;

– Как работи Trashed World (Зарит от боклуци)?;

– Бъдещи инициативи на Trashed World (Зарит от боклуци).

След приключване на официалната презентация, Кийт Кели ще сподели своя опит за включване на български учебни заведения в инициативите на международния проект на територията на община Пловдив и област Пловдив. Ще имаме възможност да дискутираме възможностите за включване в проекта чрез различни инициативи, както на преподаватели и студенти от факултета, така и на учители, ученици и деца от базовите училища и детски градини към факултета.