Изберете страница

Министерството на образованието и науката обяви нова възможност за български граждани, завършили висше образование, да кандидатстват за стипендии, отпускани от швейцарското правителство за академичната 2025/2026 година. Стипендиите обхващат обучение и специализации в различни академични и творчески области. Те са насочени към:

  • Докторантура в някой от швейцарските държавни университети, федерални технологични институти или научноизследователски институти – за кандидати с магистърска степен.
  • Постдокторантско изследване – за кандидати с докторска степен.
  • Научна специализация – за докторанти в България, които искат да проведат научни или медицински изследвания в Швейцария.
  • Изкуства – за млади творци с високи постижения, които желаят да се обучават в магистърска програма или да провеждат научно изследване в областта на изкуствата.

Подробности относно кандидатстването могат да бъдат намерени на страницата на Центъра за академични изследвания – София (ЦАИ)( ЦАИ –(https://cas.bg/bg/) и на сайта на Швейцарското министерство на образованието, науката и иновациите (https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/education/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships.html).

Кандидатите трябва да се свържат с ЦАИ (https://cas.bg/bg/swiss-scholarships-bg-2024/) за получаване на пакета документи за кандидатстване и да ги подадат до 20 ноември 2024 г.

Студенти и докторанти от Педагогическия факултет на ПУ, които се интересуват от тези стипендии, могат да се възползват от тази уникална възможност за академично и професионално развитие в Швейцария!


Деканското ръководство