Изберете страница

Уважаеми колеги, уважаеми приятели,

В тези така нездрави и тревожни времена се обръщам към Вас единствено с цел да изразя човешката си благодарност и загриженост към всички Ви!
Благодарността ми е провокирана от огромната крачка, която направихте, и то само за две седмици. Някои от вас сами разучиха съществуващите платформи за онлайн обучение и самостоятелно избраха новата си среда на работа. Други се включиха в обучението, което Педагогическият факултет им предложи, и успешно стартираха комуникацията със своите студенти в Hangouts Meet. Така или иначе, отговорността към нашите студенти и към техния академичен растеж бързо ни извади от познатата ни зона на комфорт и ни тласна към едно ново бъдеще, което, за съжаление, не знаем колко ще продължи.
Отговорността на административния ни персонал също заслужава адмирации, защото те,  както в „здрави“, така и в „болни“ времена, винаги успяват да мобилизират целия си професионален и човешки ресурс, за да бъдат в полза както на преподавателите, така и на студентите на Педагогическия факултет.
Благодаря Ви за това, че във времена, в които цялото ни общество е затаило дъх, преосмисля своите ценности и се опитва да се обедини около тях, ние също успяваме да преоценим значимостта на нашата професия и да дадем максимално възможното на своите студенти, като работим за името на своя факултет и неговото бъдеще.
Тази криза доказа, че кадрите, които нашият факултет подготвя, са едни от най-необходимите днес и гарантирано нужни и утре.
Тази криза доказа, че онлайн обучението предлага прекрасни възможности, но не може да отмени нуждата от пряката човешка комуникация и палитрата от енергии, които тя предлага.
Една криза, която провокира целия ни професионален потенциал, ни превърна в революционери в преподаването и изостри сетивата ни за безценното в живота.
Благодаря Ви, колеги! Желая на всички ни здраве, смелост и сила!
Оставаме си вкъщи и работим с устремен поглед към най-чакания си работен ден в университета.
Проф. д-р Владимира Ангелова
04.04.2020