Изберете страница

Допълнителният изпит (за формата на изпита виж тук)  ще се проведе на 26 септември 2022 г. от 10.00 часа в Учебния театър на Пловдивския университет, Ректорат (северен двор), ул. Цар Асен 24

ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  1. Плик-заявление и състезателен картон (закупуват се в комплект от книжарницата в сградата на Ректората на ПУ“Паисий Хилендарски“)
  2. Оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование (оригиналната диплома се връща на кандидата веднага след сверяване с копието).

Завършилите средно образование в чужбина представят удостоверение с вписани приравнени към шестобалната система оценки по отделните предмети и средния успех от дипломата. Удостоверението се издава от Регионално управление на образованието по местоживеене;

  1. Такса за кандидатстване – 70 лева (заплащат се и трите кръга едновремено);
  2. Кандидатите, които се явяват за втори път на изпита за специалността, задължително подават заявление за допускане за участие в изпита в Университетския информационен център (ул. Цар Асен 24, Ректорат).

Документи се подават в Университетския информационен център (ул. Цар Асен 24, Ректорат) до 23.09.2022 г.

Допълнителна информация, свързана с общите условия за кандидатстване и приемане на студенти може да прочетете на адрес https://uni-plovdiv.bg/pages/index/1184/.