Изберете страница

Уважаеми колеги,

Обявяваме първия конкурс, организиран съвместно от Клуба по психология и проекта ДУЕКОС – Устойчивост на екосистемите, под наслов „Създаване и развитие на психологически Център за иновативни интегративни модели на обучение със социално-асистивни роботи(№ Д23-ПФ-014). Инициативата се осъществява също в тясно сътрудничество със Студентски съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Конкурсът предоставя уникална възможност за стимулиране на творческото и интегрирано мислене чрез изследване и представяне на иновативно решение за казус. Участниците са поканени да се фокусират върху проблем, който обхваща широк спектър от психологически, юридически и социологически аспекти, с цел да насърчат по-широкото разбиране и решаване на предизвикателства, които засягат обществото.

В този контекст се насърчава изучаването на приложението на асистивните роботи и изкуствен интелект, които стават все по-неотделими части от нашето общество. Целта е да се проучат възможностите и предизвикателствата, които технологичният напредък предоставя в областта.

Участниците са призовани не само да идентифицират конкретни проблеми, но и да представят обмислени и ефективни решения, които да спомогнат за подобряване на функционирането на обществото. Освен това, конкурсът поощрява идеите за сътрудничество между различни области на знанието и участници с различни професионални интереси. Интегрираният подход спомага за създаване на цялостни и устойчиви решения за сложните предизвикателства, пред които е изправено съвременното общество.

Условия за участие:

  1. Задължително е отборното записване.
  2.  Един отбор може да включва до трима членове, представящи различни специалности в университета (но не е задължително, членовете могат да бъдат и от една специалност), като включването на бакалаври и магистри в един отбор е възможно.
  3. Регистрацията на отборите ще бъде отворена от 30.01.2024 година до 30.03.2024 година. Тя се прави от един от членовете на отбора.
  4. Всички членове на отбора трябва да са действащи студенти към ПУ „Паисий Хиленрадски“.

За първите три най-добре представили се отбора в конкурса ще бъдат връчени следните награди: 

  • Първа награда: 300 лв.
  • Втора награда: 200 лв.
  • Трета награда: 100 лв.

Регистрация: https://forms.gle/9prVKXtu7CKdBq3g8

Всички участници, независимо от резултата, ще получат сертификати за участие, които да подчертаят техния принос към конкурса. Желаем успех на всички и с нетърпение очакваме вдъхновяващите ви решения! 

Важна информация: Решението по казуса трябва да бъде изпратено до 10.04.2024 г. на следния имейл адрес: competitionpsy.club@gmail.com . Вашите предложения ще бъдат внимателно прегледани от избрано жури, което ще оцени и определи победителите. Събитието за представяне на решенията пред публика и журито ще се проведе на 26 април 2024г. (петък), когато ще бъдат излъчени и победителите.