Изберете страница

КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ КУРС ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО
ЗА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ  „ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН С РЕКЛАМА“ И „ПЕДАГОГИКА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“

От 3 до 10 юни (включително) 2024 г. в Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се организира 8-дневен курс по изобразително изкуство за подготовка на кандидат-студенти за специалностите „Графичен дизайн с реклама“ и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“. Курсът ще се провежда в 1-во ателие на Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” (в „Нова сграда“, бул. България № 236).

Началото на курса е на 3 юни (понеделник) от 11 ч. в 103 сем. зала в корпуса на Педагогическия факултет. Занятията във всеки следващ ден ще се провеждат  от 9.30 часа.

Цената е 840 лева (по 15 лв. на учебен час), като заплащането ще става или по банков път, или намясто в касите на ПУ „Паисий Хилендарски“. За да бъдат включени в курса, кандидатите трябва да представят документ за платена такса. Предварително, до 31 май 2024 г., желаещите да се включат трябва да съобщят и заявят за своето участие на посочените по-долу телефони:

 

За контакти и информация:

доц. д-р Методий Ангелов: 0877 728 058 или 0889 331 351

Анотация за курса и изискване към участниците:

Курсът е с времетраене 56 учебни часа, от които 5 часа са предвидени за теоретични занятия, 48 ч. за практически упражнения, завършващи с конферанси (обсъждане на резултатите) и 3 ч. са отделени за индивидуални консултации по желание на кандидатите. Теоретичните занятия обхващат теми, които се отнасят до критериите, по които ще бъдат оценявани изпитните работи. Преподават се и се затвърждават практически приложими знания за справянето с изпитната задача. Сложността на постановките и моделите за практическите упражнения са съобразени с изискванията на приемните изпити.

Занятията на курса ще бъдат водени от високо квалифицирани преподаватели от Пловдивския университет, преподаващи в специалностите „Графичен дизайн с реклама“ и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“.

Участниците в курса трябва да си носят следните необходими материали:

  • листове картон (формат 35 х 50);
  • листове с формат А4 (за скици) или тетрадка голям формат с бели листове;
  • моливи (НВ, В, 2В, 4В, 6Б) или въглен;
  • гума за триене, съобразена с характера на рисуващия материал;
  • ако рисувате с акварелни бои, носете подходящи материали (бои и четки);
  • твърда подложка с формат минимум 35 х 50 см;
  • книжно тиксо (за закрепване на картона);
  • папка за съхранение на рисунките.