Изберете страница

Изложба „ БЪРЗИ РИСУНКИ“

1 етаж /фоайе/

     Творбите, включени в изложбата “Бързи рисунки” представят част от учебните задачи, изпълнявани от студентите в рамките на двугодишния курс на обучение, по дисциплината “Рисуване и визуално проучване”, с преподавател д-р Тотка Григорова.

    Тези задачи изострят вниманието на рисуващия и го подтикват към обобщен анализ, при който основна цел е да се предаде движението, емоцията и най-характерните белези на обекта на рисуване.

     С рисунките си, авторите ни „открехват вратата“, през която да видим част от пътя, през който преминава един художник-дизайнер.

Изложба „РАЗЦЪФВАНЕ“

1 етаж /фоайе/

     Инсталацията, създадена от творбите на 88 участника, обединява творчеството на три специалности – ПУП – 2 курс, ПНУП – 2 курс, ГДР – 2 курс /плакат – Карина Гененко и книгоразделители – Велин Атанасов/ – с организатор: ас. д-р Мирена Васева.

     Идеята е вдъхновена от творбите на Винсент ван Гог, и конкретно – творческия му цикъл с цъфналите бадемови дървета. Всеки студент е направил своя интерпретация при избор на композиция, цветове и техника, и вложил мисълта за пролетта, обновлението и общото естетическо въздействие.

Изложба „ПЛАКАТ“

1 етаж /коридор/

Поредната изложба „Плакат“ на студенти 4-ти курс от специалност “Графичен дизайн с реклама” с преподавател Костадин Отонов. Представени са общо 21 плаката на социална и културна тематика.

Студентите демонстрират нагледно творческите си умения и придобитата професионална подготовка в областта на художествения плакат в контекста на цялостното си развитие като графични дизайнери.