Изберете страница

На 06.10.2023 г. Факултетния съвет на Педагогическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ утвърди академичното израстване на двама колеги след два убедително спечелени конкурса – за доцент по професионално направление 1.3 Педагогика на обучението по… и доцент по професионално направление 8.4 Театрално и филмово изкуство, спечелени съответно от доц. д-р Вилислав Радев и доц. д-р Петър Одажиев.

Доцент д-р Вилислав Радев е дългогодишен преподавател в Педагогическия факултет и специалист по Информационни технологии и Методика на обучението по информационни технологии и работа в дигитална среда. Той е отдаден преподавател, последователен изследовател и безупречен администратор. Член е на авторитетното сдружение „Българска асоциация за образователни изследвания“.

Доц. д-р Петър Одажиев е утвърден режисьор и преподавател по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение в Европа и САЩ. Автор е на множество проекти в областта на сценичните и екранни изкуства, показвани и награждавани на авторитетни световни фестивали. Последната му сценична реализация – мюзикълът “Семейство Адамс” – наскоро беше представена на сцените на Античния театър в Пловдив и Летния театър във Варна и спечели овациите на многохилядната публика.     

Честито на колегите!