Изберете страница

Ателие “Спонтанна креативност” на специалност “Актьорство за драматичен театър” на Педагогически факултет на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” обявява конкурс за авторски текст за театър. Крайният срок за получаване на предложения е до 29.04.2024 г. на адрес vparlikov@uni-plovdiv.bg

Текстът се очаква да дава възможност за работа с минимум две актриси до 25 години. Конкурсът не предвижда ограничение на формата, тематиката или типът театър, имплицирани в текста. Изборът на текст за работа в Ателието ще бъде направен след интерпретативно публично четене-дискусия на до три предварително селектирани материала, с участието на студенти от специалностите АДТ и “Философия” на ПУ.

Селекцията на постъпилите текстове ще бъде осъществена от доц. д-р Валерий Пърликов (ръководител на Ателие “Спонтанна креативност”, катедра „Естетическо възпитание“ – повече на сайта на ПФ) и доц. д-р Валентин Аспарухов (преподавател в катедра “Философия” на ПУ), които ще определят и спечелилия конкурса материал след дискусията.

Наградният фонд за спечелилия конкурса текст е 500 лв., предоставени от партниращата по проекта организация ФОНДАЦИЯ КЕРИГМА.

С подаването на материала, авторът му се съгласява с безусловната свобода на екипа при реализацията му в лабораторен режим.