Изберете страница

Уважаеми първокурсници,

През следващите четири години ще имате възможността и удоволствието да черпите от опита на д-р Петър Одажиев – режисьор и преподавател с богат изпълнителски и постановъчен опит в областта на сценичните и екранни изкуства.
Той е завършил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, София, специалност кино и ТВ режисура. Защитил е докторска дисертация по кинознание, киноизкуство и телевизия в Института за изследване на изкуствата при БАН. Специализирал е кино в Колумбийския университет, Ню Йорк (Columbia University) и арт мениджмънт в Щатския университет на Ню Йорк (SUNY).
Д-р Одажиев има дългогодишен опит като преподавател по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение в Европа и САЩ. Автор е на множество проекти в областта на сценичните и екранни изкуства, показвани и награждавани на авторитетни световни фестивали. Неговият филм “Отвъд границата” е бил обявен за един от десетте най-добри филми от Източна Европа за 2010. Последната му сценична реализация – мюзикълът “Семейство Адамс” – наскоро беше представена на сцените на Античния театър в Пловдив и Летния театър във Варна и спечели овациите на многохилядната публика.
През учебната 2023-2024 год. д-р Петър Одажиев започва преподавателска работа в Пловдивския университет и ще ръководи класа по актьорство за драматичен театър. Програмата предоставя на студентите възможност да получат солидна основа в изпълнителското театрално изкуство и интензивна актьорска подготовка за широк спектър театрални видове и жанрове. Студентите ще овладеят както творчески методи, така и практически умения за компетентно изграждане на успешна творческа кариера в областта на сценичните и екранни изкуства.
Очакваме Ви мотивирани и подготвени на приемните изпити, които ще се проведат в три кръга, съответно на 13, 14 и 15 септември 2023. Начало на всички изпити – 9.00 часа.