Изберете страница

На 30 май 2022 г. от 13:00 ч. в 122 аудитория в Нова сграда на ПУ “Паисий Хилендарски” Клубът по психология към Педагогическия факултет Ви кани на своето заключително събитие за академичната 2021/2022 г.!

Темата на дискусионния форум ще бъде “Новото нормално – влиянието на пандемията върху практическите аспекти на психологията”, а в панела ще участват проф. дпсн Ваня Матанова, доц. д-р Златомира Костова и психологът Елена Атанасова. Те ще споделят своя опит и наблюдения върху въздействието на различните ефекти от пандемията и отраженията им върху човешката психика.

Темите, които ще бъдат засегнати, включват терапия и кризисна интервенция при деца, юноши, възрастни и двойки през пандемичния период, като бъде разгледан и въпросът за повишения брой случаи на тревожност и депресия през последните години.

❓ Кои са най-честите притеснения, с които се обръщат клиентите към психолозите по време на пандемия и след нея?
❓ Повишен ли е броят на психичните разстройства след COVID-19?
❓ Кои психични разстройства отключи пандемията?
❓ Какво е мнението на психолозите за онлайн терапията?
❓ Каква е същността на стреса и копинг механизмите по време на глобална криза и какви са последствията в дългосрочен план?

Влиянието на пандемията върху психичното здраве е широкоспектърен въпрос, който предстои да бъде разгледан от различни гледни точки, пречупени през призмата на практиката на поканените специалисти. Ще Ви очакваме в 122 аудитория и онлайн на линк: https://meet.google.com/xaw-osww-owj