Изберете страница

Педагогическият факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” бе домакин на вълнуващо събитие, на което бяха представени новите образователни роботи Photon. Събитието, което се проведе на 29 май 2024 г., събра студенти, преподаватели и технолози, заинтересовани от иновациите в образованието и технологиите.

Роботите Photon са създадени с цел да подпомагат обучението на деца в областта на програмирането, роботиката и STEM (наука, технологии, инженерство и математика). Те предлагат интерактивен и забавен начин за усвояване на нови знания, като стимулират креативността и логическото мислене.

“С гордост представяме роботите Photon в нашия факултет. Вярваме, че те ще вдъхновят много млади хора да се насочат към технологиите и науката,” каза проф. д-р Владимира Ангелова, декан на Педагогическия факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”. “Тези роботи не само ще обогатят учебния процес, но и ще подготвят учениците за бъдещите предизвикателства в дигиталния свят.”

Събитието включваше демонстрации на възможностите на роботите, както и работилница, в които участниците можеха да се запознаят с основите на програмирането и роботиката.

Представянето на роботите Photon е част от по-голяма инициатива на ПУ “Паисий Хилендарски” за интегриране на съвременни технологии в образованието и за насърчаване на интереса към STEM дисциплините сред младите хора и подкрепено от проект ДУЕКОС: „ДИГИТАЛНИ УСТОЙЧИВИ СИСТЕМИ -технологични решения и социални модели за устойчивост на екосистеми“ (ДУЕкоС) BG-RRP-2.004-0001-C1.