Изберете страница

На 18 юли 2024 г. Педагогическият факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” направи значителна крачка напред в своята мисия за модернизиране на обучението и развитието на дигитални умения. Една от семинарните зали във факултета беше трансформирана в съвременен център за развитие на дигиталните компетентности, който ще служи както на студентите бъдещи учители, така и на академичната общност на факултета.

Новият център е оборудван с последно поколение техника и софтуер, което позволява провеждането на интерактивни учебни занимания и уъркшопове.

“Създаването на този център е важна стъпка в нашите усилия да осигурим на студентите най-съвременни инструменти и методи за обучение,” каза деканът на Педагогическия факултет, проф. д-р Владимира Ангелова. “Това ще помогне на нашите бъдещи учители да бъдат по-добре подготвени за предизвикателствата на модерното образование и да развият уменията си в използването на дигитални технологии.”

Центърът ще предлага курсове и семинари, насочени към повишаване на дигиталните умения на студентите, както и обучение за преподавателския състав, което ще им помогне да интегрират новите технологии в своите учебни програми. Освен това, ще се провеждат и редица изследователски проекти, насочени към развитието на нови педагогически подходи и методики, базирани на цифровите технологии.

Педагогическият факултет на ПУ “Паисий Хилендарски” се стреми да бъде лидер в образователните иновации и да предоставя на своите студенти най-добрите възможности за професионално развитие. Новият център за дигитални компетентности е още една стъпка в тази посока, като осигурява среда, в която студентите и преподавателите могат да развиват и усъвършенстват своите дигитални умения.