Изберете страница

Подходи за подкрепа на психичното здраве от полето на позитивната психология ще бъдат представени на 23 октомври от 9 до 12 часа в Първа аула. 

Събитието обединява теоретична първа част под формата на лекция и практически ориентирана  втора част под формата на тренинг. Срещата е насочена към психолози, педагози, социални работници и др.

Лекция „Психично здраве и позитивна психология“

Събитието ще започне с лекция, посветена на психичното здраве. В рамките ѝ ще бъдат представени:

  • Съвременно разбиране за психично здраве;
  • Място на позитивната психология в грижата за психичното здраве;
  • Емпирично доказани подходи за повишаване на благополучието и справяне с психопатология от полето на позитивната психология.

Тренинг „Осъзнато родителство“

Втора част е практически насочена и ще се проведе под формата на тренинг „Осъзнато родителство“. Участниците ще бъдат запознати с конкретни стъпки, които могат да използват в практиката си. В рамките на тренинга ще бъдат представени:

  • Същност на осъзнатостта (майндфулнес);
  • Стъпки за прилагане на осъзнатост в родителството;
  • Ползи от осъзнатото родителство за психичното здраве на възрастни и деца. 

Лектори

Катерина Атиас – психолог, докторант в програма “Позитивна психология” в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”.

Нели Димчева – психолог, сертифициран позитивен психотерапевт, докторант в програма “Позитивна психология” в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”.

Проект 

Събитието е част от Проект № МУПД23-ПФ-016, „Психично здраве и процъфтяване през жизнения цикъл“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.