Изберете страница

На 21.05.2024 г. група преподаватели от Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ посетиха СУ „Васил Левски“ в гр. Велинград.

Инициативата бе провокирана, както от иновативния дух на училището и прогресивната образователна среда в него, така и от стремежа на младия преподавателски екип на Педагогическия факултет да прецени подготовката и мотивацията на преподавателския екип да използва дигиталните образователни технологии в образователния процес.

След 8. клас училището осъществява прием в паралелки с интензивно изучаване на английски език, биология и химия и Информационни технологии.
Училището разполага със СТЕАМ център, където се програмират роботи, подготвят се художествено-творчески проекти в обособен арт център, развива се собствена телевизия и радио,  има добре оборудвани кабинети по физика, химия, биология, езикови и компютърни кабинети и центрове по изобразително изкуство, труд и техника.

Децата от училището представиха част от своя нов театрален проект, който обещаха да представят и на сцената на Учебния театър на ПУ „Паисий Хилендарски“.
Посещението бе част от инициативите по проект „ДИГИТАЛНИ УСТОЙЧИВИ ЕКОСИСТЕМИ – ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ И СОЦИАЛНИ МОДЕЛИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ НА ЕКОСИСТЕМИ (ДУЕкоС)“.