Изберете страница

На 23 април от 12:00 часа в 1 аула ще се проведе среща разговор на тема: „Правата на човека, фокусирани върху определена подгрупа, домашно насилие, трафик на хора“ с гост-лектор проф. Ребека Томас.

Проф. Томас ще сподели резултати от изследване, което е провеждала в Кънектикът, свързано с човешките права. В момента работи в полето на украинските бежанци.

Повече за лектора:

Професор Томас е преподавател във Факултета по социална работа на Университета на Кънектикът (UConn) и директор на Центъра за международни изследвания на социалната работа. Д-р Томас е председател на Глобалната комисия на Съвета за образование по социална работа и представлява Международната асоциация на училищата по социална работа в Комитета на неправителствените организации по миграция към Обединените нации. Тя работи в Комисията по въпросите на имигрантите и бежанците към град Хартфорд. За учебната 2023-2024 г. Томас получи награда на Fulbright US Scholar Program за социална работа от Държавния департамент на САЩ и Fulbright Foreign Scholarship Board за провеждане на изследвания в София, България.

Срещата се организира съвместно с катедра „Социални дейности“ към ПУ „Паисий Хилендарски“