Изберете страница

На 11 май, 2022 г. гости на Педагогическия факултет при ПУ „Паисий Хилендарски“ бяха преподаватели от природно-хуманитарния университет в полския град Шедълце, които са дългогодишен партньор на факултета по програмата Еразъм +. От полска страна в Пловдив гостуваха проф. д-р Ана Клим-Климашевска, директор на Института по Педагогика в полския университет и преподавателите д-р Малгожата Вишневска и д-р Сабина Верушевска-Дурай.

Целта на визитата бе обмяната на добри практики, свързани с организацията и провеждането на практическата подготовка на студентите от Педагогическия факултет. Партньор на факултета е ОУ „Кочо Честеменски“ в гр. Пловдив –  едно от най-иновативните и бързоразвиващи се училища в града с частна площадка за тенис на корт, класна стая на открито и множество тематични и високотехнологични класни стаи, където учителите прилагат иновативна методика на обучение.

Компютърният кабинет на училището е оборудван със съвременна техника за преподаване: проектори, тъч дисплеи, 3D принтер, хромбуци и лаптопи, които подпомагат учениците в техния стремеж към свободно творческо и личностно развитие. Гостите от Полша се впечатлиха и от стаята за работа с деца със специални образователни потребности, както и от стаите, където се обучават децата от подготвителната група към ОУ “Кочо Честеменски“. По-късно в работната среща се обсъдиха и въпроси, свързани с организирането на стажантската практика на студентите от Педагогически факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“ и се представиха концепциите, свързани с наставничеството на учителите в ОУ „Кочо Честеменски“, които така биха могли да усъвършенстват професионалните си умения и да се утвърдят като екип от високо отговорни и креативно мислещи професионалисти.