Изберете страница

На 8 ноември 2022 г. от 15:00 ч. в 323 зала в Нова сграда на ПУ “Паисий Хилендарски” Клубът по психология към Педагогическия факултет Ви кани на своето събитие на тема „Психология и програмиране: професии на бъдещето“!

Каква е взаимовръзката между психологията и компютърната наука? Съществува симбиотична връзка между компютрите и психологията: психолозите са помогнали по много начини да разберем начина, по който компютърните системи се разработват и използват, но също така компютърните умения са помогнали на психолозите да моделират и изследват човешките когнитивни и социални процеси. Програмирането се превръща във все по-необходимо умение в съвременните психологически научни изследвания. Използването на програмиране позволява на изследователите бързо и ефективно да изпълняват конкретни задачи, които иначе биха изисквали часове време.

Python е мощен език за програмиране с общо предназначение и става все по-популярен инструмент в научните изследвания. В момента се наблюдава засилена нужда изследователите в психологията и неврологията да развиват по-голяма „гладкост“ в работата с данни. По същия начин, по който развиваме гладкост в езика, можем да развием гладкост в работата с данни, за да ги организираме, обобщаваме и визуализираме – и в крайна сметка да извличаме смисъл от тях.

Гост: д-р Паулина Цветкова

Паулина Цветкова е доктор по Педагогическа и възрастова психология, като има богат академичен опит в сферата на психологията. Понастоящем тя е главен асистент в Института по роботика към Българската академия на науките и имплементира придобитото знание от областта на психологията в областта на компютърните науки, изкуствения интелект и роботиката.

 
Линк към онлайн събитието: https://meet.google.com/pvs-msub-kuz