Изберете страница

На 13.12.2021 г. стартира конкурсът „Студент на годината 2021 – 2022 на Педагогическия факултет при Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, иницииран от Деканското ръководство на факултета.

Следните изявени студенти на Педагогическия факултет получиха парична награда от 200 лв.:

  1. Калина Кръстева – студент от специалност „Психология“, 2ри курс;
  2. Кристина Димитрова – студент от специалност „Психология“, 3ти курс;
  3. Мартин Кръстев – студент от специалност „Психология“, 3ти курс;
  4. Димитър Илиев – студент от специалност „Психология“, 3ти курс;
  5. Стоян Дойчев – студент от специалност „Психология“, 4ти курс;
  6. Георги Янков – студент от специалност „Психология“, 4ти курс;
  7. Златка Семизова – студент от специалност „Предучилищна педагогика“, 2ри курс;
  8. Гюллю Есад – студент от специалност „Предучилищна педагогика и чужд език“, 3ти курс;
  9. Мария Стойчева – студент от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, 2ри курс.

За студент на годината бе избрана  Кристина Димитрова – студент 3ти курс от специалност „Психология“, редовна форма на обучение. Колегата е със среден успех от следването си Отличен 6.00 и през 2021 г. е спечелила II място на Международна олимпиада по психология и педагогика в Русия. Нейните обществени ангажименти са свързани с изследователска дейност в Nislo Research, организиране на литературни и културни събития във фондация „Изкуство без граници“, координиране на събития като „Младият Пловдив чете 2021“ и други литературни срещи; организиране на творчески работилници към инициативата #ЗаАсеНОВград; координиране на доброволците на „Anime and Gaming Festival” 2021 и на асоциация „Голям брат, голяма сестра“.

Тя е координатор на Клуба по психология към Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, национален координатор е на програмата Mind the Mind на Европейската асоциация на студентите по психология, участник и организатор е на конференции на Zonta International, както и различни уъркшопи и срещи с ученици и студенти по различни теми; журналист е в MediaCafe.bg и „Култура и изкуство“.

Официалното връчване на статуетката на призьора ще се извърши от Декана на факултета – проф. д-р Владимира Ангелова на 01.02.2022 г., която е инвестирала лични средства за закупуването на това произведение на изкуството. Събитието ще се проведе в обновеното фоайе на етаж 2 на Нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 11.00 часа. На събитието могат да присъстват и до 10 гости на Кристина Димитрова, които трябва да имат валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване по смисъла на заповед № РД-01-973/26.11.2021 г. на министъра на здравеопазването.