Изберете страница

На 31март и 1април в град Ямбол се проведе НУШ по Лекоатлетически крос 2023.

Освен традиционните дисциплини, 2 км за жени и 6 км за мъже, тази година в програмата на шампионата бе включена и смесена щафета 4х1км.

Традицията беше  спазена – “ЩЕ ОСТАВИМ СЛЕДА”, като отново бе засадено дърво в зоната на “Старт- Финала”.

Заявените участници бяха над 80 от 10 висши училища.

 Атлетите на ПУ „Паисий Хилендарски“ се наредиха  на трето място в отборната надпревара.

УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ 

 В курортен комплекс Пампорово от 21 до 24 март 2023 г. се проведоха университетските зимни игри,  организирани от Асоциация за Университетски Спорт „Академик” (АУСА) и Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

Основна цел бе провеждане на Национални университетски шампионати и излъчването на национални индивидуални шампиони, както и номинирането на призовите висши училища. С цел да се даде възможност на студентите, които нямат спортни умения в зимните спортове, бяха организирани и проведени адаптирани спортно-състезателни игри и се излъчиха индивидуални шампиони и висши училища, като резултатите влияят върху комплексното класиране за УЗИ И ЗУ Пампорово 2023. В УНИВЕРСИТЕТСКИ ЗИМНИ ИГРИ И ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ 2023 бяха включени следните дисциплини: сноуборд, ски рали, ски алпийски, бърза шейна (отборно), снежна щафета.

Представителите на ПУ бяха класирани в топ осем във всички дисциплини.

НУШ – ФУТБОЛ

На 25.04.2023 се проведе осминафиналната среща от НУШ по футбол между отборите на ПУ „Паисий Хилендарски“ и ТУ София. Срещата завърши с 3: 1 в полза на ПУ.

На 02.05.23 г. отборът игра и четвъртфинал с отбора на СУ „Климент Охридски“. В много оспорван двубой завършил с дузпи, победата бе за ПУ с резултат 4:2. Така отборът на ПУ извоюва правото си да играе полуфинал, който ще се състои на 15.05.23г. на НУШ.

На 24.04.23г. се проведе и градски шампионат по аеробика, на който домакин бе ПУ „Хилендарски“. Участваха четири пловдивски университета: Аграрен университет, Медицински университет, УХТ  и ПУ.

Призовото първо място зае отборът на ПУ „Паисий Хилендарски“

Изиграха се и груповите фази по волейбол и баскетбол от НУШ    

Отборът ни по волейбол – жени се класира за финала на НУШ.