Изберете страница

Вътрешна картина на болестта. Как психично се преработва боледуването? Ключови фрази при работа с асистивни роботи

Срещата-разговор ще се проведе на 15-ти февруари (четвъртък) от 11:00 часа. Лекцията се организира от Клуба по психология в рамките на проект № Д23-ПФ-014.

Темата на лекцията е интердисциплинарна, на границата на психологията и медицината. Ще бъде засегната и работата с асистивни роботи през психо-лингвистичен аспект. Вътрешната картина на заболяването  е чисто индивидуална система от асоциации, емоционални преживявания и умствени преценки, при определянето  на отношението на пациента към здравословните му  проблеми и свързаните с тях поведения. Феноменът ВКБ е един от най-развитите в психосоматично поле. Неговото познаване позволява на практикуващите психолози правилно да избират и прилагат терапевтично въздействие.

Водещ на лекцията ще бъде доц. д-р Миглена Кръстева-Иванова. Нейните научни интереси и професионално развитие са в областта на невропсихология, патопсихология, диференциална психология, психогенетика, психологично консултиране в детска и юношеска възраст. Автор е на две монографии „Нашите „чужди“ деца“ (2020) и „Първичното интервю в индивидуалната психологична практика“ (2020), част от поредицата „Пропедевтика на психологичното консултиране при деца и юноши“. Практикуващ детски консултант и терапевт. Резултатите от нейните проучвания са адресирани към лекари, психолози, невропсихолози и специални педагози.

 Срещата ще се проведе онлайн на следния адрес:
https://meet.google.com/dpx-ybsy-odm