Изберете страница

На 13.12.2022 г. от 11.00 часа Педагогическият факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ по инициативата на Клуба на психолога бе домакин на среща-разговор с Тодор Тодоров на тема „Криминалната психология – история, специфика, реализация“.
Първа аула на Нова сграда бе препълнена, 250 студенти участваха дистанционно, но за съжаление стотици други не успяха да се включат поради изчерпания допустим брой на реалната и виртуална среда за срещи.
Експертът в криминалната психология Тодор Тодоров представи накратко себе си и спецификата на своята работа, очерта разликите между холивудската представа за професията и реалните й отговорности и отговори на множеството въпроси на студенти, преподаватели и гости на факултета. Въпросите бяха насочени основно към същността на професията криминален психолог и криминален лингвист, към спецификата при изготвянето на психологически портрет и психологически профил и към характеристики на престъпното поведение. Коментирани бяха и конкретни криминални случаи от практиката на специалиста.
Срещата с Тодор Тодоров премина в непринуден и откровен дух и провокира множество дискусии и разговори и след края й.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Видео от срещата може да гледате на YouTube канала на Педагогическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.