Изберете страница

На 2 март 2022 г., сряда, от 12:00 часа Клубът по психология към Педагогическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ организира среща-разговор на тема: Пропуски и грешки в психологичната помощ на пациенти с депресия

Срещата ще се проведе синхронно в електронна среда от разстояние на следния линк: https://meet.google.com/mvc-qsbs-djr

Депресията е едно от най-изтощителните и инвалидизиращи заболявания в световен мащаб. Пациентите с депресия имат реален риск от самоубийство. В България жертвите на самоубийства са повече от жертвите от автомобилни катастрофи. Психологическата работа при пациенти с депресия е изключително трудна и отговорна. Пропуските и грешките при работа с такива пациенти могат да доведат /и често водят/ до влошаване на състоянието и последващ неефективен курс на лечение. Целта на тази лекция е да очертае проблемните моменти както в диагностичен, така и в психотерапевтичен план.
Лектор: Проф. д.пс.н. Иван Александров

Професор Иван Александров е доктор на психологическите науки и клиничен психолог. Практиката му е свързана с клинико-психологичната диагностика, невропсихологията, консултирането и терапията на пациенти с психични и поведенчески разстройства. Работил е като консултант и експерт към едни от най-големите болници в България – във Варна и София. Понастоящем работи в УМБАЛ „Св. Марина” – Варна. Професионалният му стаж в болнични заведения е над 20 години, като успешно съвместява с това и преподавателската и ръководната работа, в рамките на медицинска университетска структура. Член е на националната изпитна комисия към МЗ за придобиване на специалност „Клинична психология“.
Научните проучвания на проф. д.пс.н. Иван Александров са в областите на медицинската психология, общата и клиничната психология, психопатологията, методиката на научните изследвания и статистиката.