Изберете страница

На 11.01.2022 г. в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ по инициатива на Клуба по Психология се проведе среща-разговор с проф. д-р Маргарита Бакрачева на тема „ПРАКТИЧЕСКИ НАСОКИ ЗА ПЛАНИРАНЕ И РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ“.
Срещата се проведе синхронно в електронна среда от разстояние и даде своето начало с приветствени думи от страна на Декана на Факултета проф. д-р Владимира Ангелова. На срещата присъства и доц. д-р Хилда Терлемезян, зам.-декан по учебна дейност и информационна среда, доц. д-р Кирилка Тагарева, ръководител катедра „Психология“. Срещата ръководи менторът на клуба проф. д.пс.н. Майяна Митевска.
На срещата взеха участие преподавателите от Катедра психология: доц. д-р Пламен Цоков, доц. д-р Юри Янакиев, доц. д-р Ирена Левкова, доц. д-р Светлана Сарийска, гл. ас. д-р Венелина Стоева, гл. ас. д-р Гергана Славчева-Андонова, гл. ас. д-р Златомира Костова, студенти от магистърските и бакалавърските програми на Педагогическия Факултет, докторанти. Модератори на срещата бяха Кристина Димитрова, Даниела Тьокова и членовете на Управителния съвет на Клуба по Психология. Бяха обсъдени редица въпроси, свързани с общите принципи и логика на структуриране на изследването, методи за прилагане в изследването, възможностите за комбиниране на количествени и качествени подходи с цел получаване на максимална обяснителна стойност. Разискваха се възможности за публикация от страна на студентите в реферирани научни издания и за участие в международни научни конференции. Допълнително се обсъждаха и възможностите за анализ на изследователски данни със стандартизирани статистически програми в областта на социалните науки.
От името на всички 170 участници в срещата и от името на клуба проф. д.пс.н. Майяна Митевска изказа благодарност към проф. д-р Маргарита Бакрачева за отзивчивостта и професионалното презентиране на темата за практическата реализация на научно изследване, към деканското ръководство за ангажираността и подкрепата и към Александър Станев за безпроблемното ИТ осигуряване на събитието.

Видео от срещата с проф. д-р Маргарита Бакрачева може да видите тук: