Изберете страница

На 19.11.21 г. се учреди първият в историята на Пловдивския университет “КЛУБ ПО ПСИХОЛОГИЯ”.
Топли приветствени думи към студентите отправи декана на Педагогическия факултет проф. д-р Владимира Ангелова, инициатор за създаването на КЛУБА.
Събитието беше открито и модерирано от ръководител на катедра “Психология” доц. д-р Кирилка Тагарева. Менторът на Клуба, проф. д.пс.н. Майяна Митевска очерта сферите на дейност на клуба с фокус върху психологическите и педагогическите науки. На срещата се включиха преподаватели и студенти от Педагогическия факултет, които изразиха своите поздравления по повод създаването на КЛУБА.
Основна цел на КЛУБА е да стимулира и мотивира студентите от Педагогическия факултет на  ПУ „Паисий Хилендарски” да реализират нови и допълнителни търсения в науката психология, да комбинират научни идеи в интердисциплинарни проекти, да провокират дискусии, дебати и редица доброволчески дейности и да организират срещи със специалисти от практиката, като допринася за постигането на по-задълбочени познания. Дейността на КЛУБА включва срещи с преподаватели, практици и специалисти, дискусионни групи, провеждане на изследвания и експерименти, организиране на събития със състезателен или образователен характер.

Състоя се и учредяване на Управителен съвет на КЛУБА в състав:
Ментор: проф. дпсн Майяна Митевска
Координатор: Кристина Димитрова
Секретар: Даниела Тьокова
Докторанти: Теодора Пампулова и Станислав Александров
Студенти: Мирела Рогчева, Иванка Георгиева, Яница Бакалова, Доротея Димова, Мария Миткова, Марияна Кънчева, Мария Боева

Всеки студент и докторант може да заяви участието си в Клуба, независимо от формата си на обучение.

  • Заявление за членство в “Клуб по психология” към ПУ “Паисий Хилендарски” (2021/2021 г.) – формуляр
  • Идеи за теми за събития на “Клуб по психология” – формуляр

Одобрил: проф. д-р Владимира Ангелова