Изберете страница

На 26 април 2024 г. се проведе финалът на вълнуващия конкурс „Интегриран подход в решаването на междудисциплинарен казус“, организиран по проект ДУЕкоС „Създаване и развитие на психологически Център за иновативни интегративни модели на обучение със социално-асистивни роботи“ с ръководител проф. д.н. М. Митевска, съвместно с Клуба по психология. Партньори на проекта са учените от Института по роботика на БАН проф. д-р Анна Лекова и гл. ас. д-р Паулина Цветкова.

Събитието беше открито с поздравителен адрес от Министерството на образованието и науката в лицето на д-р Емилия Лазарова, зам.-министър на образованието и науката.

Поздравителни адреси бяха изпратени от проф. д.н. Мария Нейкова, областен управител на Бургас и декан на Центъра на юридическите науки на БСУ, директори на училища и детски градини, съпричастни към идеята на проекта и усилията на участниците.

Отборите демонстрираха своите иновативни решения пред журито, съставено от декан Ангелова, Мадлен Алгафари, адвокат Чюбатарова и проф. Митевска.

Първата награда бе връчена на отбора „Креативни творци“, Надежда Великова, Стела Гъркова, Стоян Петров, студенти от педагогическо, филологическо и психологическо направление. Техният изразителен талант и иновативни подходи впечатлиха журито и публиката.

На второ място се нарежда отборът „Aquila“, Бояна Боянова и Алекс Димитров, студенти от специалност „Право“. Техните знания и умения в областта на правото ги нареждат сред най-силните състезатели.

И третата позиция бе присъдена на отбора „Нексус“ Стилиан Михайлов и Лилия Ганчева от специалност „Психология“, чието разнообразие от познания и аналитични умения доказаха значителна конкурентоспособност.

Награди получиха отборите The Perfect Mix графичните дизайнери Станислава Петрова, Александра Александрова, „Реформа“ с представители от специалност „Социални дейности“ Станимира Чилингирова, Йоана Дюлгерова, Ганка Пондева, „Интелектори“ от хуманитарните науки Цветелина Начева, Емилиан Чернев, Ваня Велинова.

Във втората част на събитието, участниците и публиката се потопиха в един вълнуващ уъркшоп, воден от Мадлен Алгафари и Александра Алгафари, на тема: „Преживелищен опит, асистивни роботи и изкуствен интелект“. Присъстващите не бяха просто наблюдатели, а станаха преки участници.

Изключително впечатляващо и силно представяне от всички участници! Поздравления на всички победители и участници за тяхната мотивация и креативност!
Събитието беше незабравимо както за присъстващите на място, така и за онлайн публиката!

Благодарим на студентски съвет за оказваното съдействие при реализацията на конкурса!

Видеозапис от цялата среща може да намерите на YouTube канала на Педагогическия факултет.