Изберете страница

На 23.02.23г. „Клуб по психология“ към Педагогически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски организира среща-разговор За менторството и психологията с гост д-р Ивана Вълчинова. На срещата ще се разгледа менторството като психологически подход и ползите от него, както в личностен, така и в кариерен план. Под формата на дискусия участниците ще имат възможността да разберат как могат да се развиват и да натрупат опит по специалността си още като студенти и какви възможности има за дейности в неправителствения сектор или работа с деца.

Накрая на срещата на участниците ще им бъдат представени текущи възможности за участие в проекти, в които студентите могат да научат още повече за менторството от първо лице и да го упражняват, както и да натрупат опит в оказването на психологическа и социална подкрепа.

Ивана Вълчинова е доктор по специална психология, магистър по приложна психология и има над 10 години опит в различни направления на психологията, научна и проектна дейност на национално и международно ниво. Основната ѝ дейност е свързана с психотерапията и личностното развитие по посока осъзнатост и самоусъвършенстване. Текущо е специализант в  Българския Институт по Неорайхианска аналитична психотерапия. В началото на студентските си години започва доброволческата си дейност в Асоциация “Голям брат, голяма сестра – България”, където продължава в ролята на ментор, обучител на доброволци и остава като психолог в множество проекти, включващи менторство, работа с деца в неравностойно положение и други уязвими групи хора. В рамките на организационната и трудовата психология има 10-годишен опит като психолог в ДБТ “Марица”, гр. Пловдив, където провежда индивидуални и групови мероприятия с безработни лица, както и мотивационни тренинги на служители.

Събитието ще се проведе от 12.00 до 13.30 часа в 122 аудитория в Нова сграда.