Изберете страница

Катедра “Естетическо възпитание” при Педагогическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” обявява допълнителен прием за учебната 2023/2024 г. за бакалаври, специалност “Актьорство за драматичен театър”.

Информация за процедурата по регистриране и подаване на документи може да получите на тел. 0898332289 – Антон Боев.

Кандидатите, завършили средно образование, специалност “Актьорство за драматичен театър”, могат да се запишат с ДЗИ.

Програмата предоставя на студентите възможност да получат солидна основа в изпълнителското театрално изкуство и интензивна актьорска подготовка за широк спектър театрални видове и жанрове. Студентите ще овладеят както творчески методи, така и практически умения за компетентно изграждане на успешна творческа кариера в областта на сценичните и екранни изкуства.

Ръководител на клас 2023/2024 е д-р Петър Одажиев – режисьор и преподавател с богат изпълнителски и постановъчен опит в областта на сценичните и екранни изкуства. Той е завършил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, София, специалност кино и ТВ режисура. Защитил е докторска дисертация по кинознание, киноизкуство и телевизия в Института за изследване на изкуствата при БАН. Специализирал е в Колумбийския университет, Ню Йорк (Columbia University) и в Щатския университет на Ню Йорк (SUNY).

Очакваме ви мотивирани и подготвени на изпитите!