Изберете страница

На 9 октомври 2024 г. в аудитория 602 на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ се проведе информационна среща за програмата Еразъм+, насочена към студенти и докторанти от Педагогическия факултет. Събитието бе организирано от факултетния координатор гл. ас. д-р Теодора Бахчеванова, която представи възможностите за студентска мобилност в рамките на програмата.

Студенти от специалност „Начална училищна педагогика и чужд език“, 3-ти курс, споделиха своя опит от обучението си в Испания, където са участвали по програма Еразъм. Те разказаха за академичните и културните предизвикателства, пред които са се изправили, и подчертаха значението на международния обмен за личното и професионалното им развитие.

По време на срещата бяха обсъдени условията за кандидатстване по програмата, както и въпроси, свързани с признаването на академичните резултати от чуждестранните университети. Активното участие на студентите бе подчертано от множеството въпроси, които те зададоха, показвайки висок интерес към възможностите, които предлага Еразъм+.