Изберете страница

На 18 октомври 2024 г. в Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ се проведе работна среща по проекта „Образователни партньорства за развитие на интеркултурна компетентност“, финансиран от ЦОИДУЕМ с договор БС33.23-2-019/23.8.2024.

Събитието беше организирано от Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към университета, представляван от проф. д.п.н. Дора Левтерова-Гаджалова, директор на департамента, и екип в състав доц. д-р Албена Овчарова, доц. д-р Диана Димитрова и ас. д-р Мария Величкова.

В срещата взеха участие представители на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Тракийски университет – Стара Загора, както и представители на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

По време на срещата беше представена концепцията на проекта, която акцентира върху сътрудничеството между университети за развиване на интеркултурната компетентност. Обсъдени бяха възможностите за междууниверситетско партньорство и беше отправена покана към Пловдивския университет да се присъедини към Междууниверситетския клъстер по интеркултурно образование.