Изберете страница

На 25 и 26. 11 (събота и неделя) се проведе първият тренинг за нашите доброволци от гр. Пловдив – обучение по психопатология, с водещ Светослав Атмаджов. По време на двудневното обучение успяхме да изградим клиничната рамка на психичните разстройства и заболявания, които са в центъра на кампанията. Доброволците имаха възможността не само да усвоят и задълбочат своите познания в областта, но и да се поставят на мястото на страдащите от конкретните психични състояния посредством подготвените ролеви игри.

Обучението беше организирано от регионалния координатор Доротея Димова със съдействието на Педагогически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и „Клуб по психология“, които за трета поредна година подкрепят кампанията и помагат за нейното активно развитие.

Mind the Mind Bulgaria е българският клон на Mind the Mind, проект на Европейската федерация на асоциациите на студентите по психология (EFPSA) и тазгодишното издание е юбилейната десета вълна на кампанията и третото издание в България. Mind the Mind има за цел да разчупи стигмата около психичните заболявания и засегнатите от тях хора посредством провеждането на информационни кампании.

Изразяваме искрената си благодарност към нашите активни доброволци, обучаващи се в Педагогически факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ по направление Психология и същевременно членове на Клуб по психология,  които за поредна година активно се ангажираха в борбата срещу стигмата!

С нетърпение очакваме началото на дейностите по кампанията и сме убедени, че със запалената им енергия и ангажираност ще постигнем значителен напредък. Благодарим ви, че сте двигателят на нашата инициатива!