Изберете страница

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Благодаря Ви за участието и проявената активност по време на обучението, свързано с платформата за дистанционно обучение Google Meet, която е част от облачна платформа G Suite for Education. Участниците, преминали успешно това обучение са 82 преподаватели, докторанти и административни служители.
Към днешна дата всички, които заявиха желание да работят чрез Google Meet имат създаден акаунт в домейна на Педагогическия факултет (@pfpu.bg). С този акаунт бихте могли да създадете и своя виртуална класна стая, като използвате платформата Google Classroom. Основна цел на Google Classroom е да оптимизира процеса на споделяне на файлове между преподаватели и студенти. Подробни инструкции (12 видеолекции) за работата с тази платформа получихте на пощите си.
Съобразявайки се със заповедта на Ректора № Р33-1402 от 24.03.2020 е необходимо да организирате провеждането на занятията си по утвърдените учебни разписания в електронна среда, чрез използване на информационните и комуникационните технологии, до възстановяване на присъствената учебна дейност. При обективна невъзможност за дистанционно провеждане на занятията, същите ще бъдат проведени след възобновяването на присъствените учебни занятия по нов график.
Естествено имате пълната свобода сами да избирате формата на дистанционно обучение, която да предложите на своите студенти. Част от възможностите, които ръководството на Педагогически факултет ви предложи, са на сайта на Педагогическия факултет в рубриката Новини.
Голяма част от преподавателите вече са ангажирани и провеждат успешни видеоконферентни връзки и е-обучение, за което ги адмирираме. Дистанционната форма на обучение е нестандартна и за преподавателите, и за студентите. Всеки един от нас опитва нови канали на комуникация и търси най-ефективните платформи.
Но в тези болни времена най-силната ми надежда е преподавателите и студентите на Педагогически факултет и техните семейства да останат живи и здрави, за да могат не само успешно да приключат образователните си ангажименти през този  семестър, но и да имат шанса в едни по-добри времена да се върнат към нормалното си ежедневие.
Бъдете здрави Вие и семействата Ви!
С уважение,
Проф. д-р Владимира Ангелова
25.03.2020 г.