Изберете страница

На 17 май 2024 г. се проведе ТРИНАДЕСЕТИЯ СТУДЕНТСКИ НАУЧЕН ФОРУМ на Педагогическия факултет при ПУ „Паисий Хилендарски“.

Форумът, който се организира от Деканското ръководство, се превърна в традиция за студентите на Педагогическия факултет. Всяка година, през месец май, студенти и докторанти от осемте професионални направления, по които се провежда обучение в Педагогическия факултет при ПУ „Паисий Хилендарски“, имат възможност за научноизследователски и художественотворчески изяви в рамките на събитието.
Общият брой на участниците тази година беше 278. Научни изследвания и доклади презентираха 68 студенти и докторанти, разпределени в четири секции:

За втора поредна година, студентският научен форум даде възможност за включване със следните интригуващи, практически насочени и творчески ателиета:

ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ,

Във форума бяха представени и няколко великолепни художествени и научно-творчески изложби:

  • ПРОЛЕТНО ВДЪХНОВЕНИЕ (на студенти от специалност Графичен дизайн с реклама, Педагогика на обучението по изобразително изкуство и докторанти от професионално направление 3. Методика на обучението по изобразително изкуство)
  • МАЙСКО НАСТРОЕНИЕ (творби от учебния процес по „Материали и техники в изобразителното изкуство“ и „Методика на изобразителното изкуство“. Автори на картините са студенти от 2ри курс Предучилищна педагогика и Предучилищна и начална училищна педагогика)
  • ИМПРОВИЗИРАНИ КУКЛИ (студенти, 2ри курс, специалност Предучилищна педагогика)
  • STEM ИЗЛОЖЕНИЕ (студенти, 2ри и 3ти курс от специалности Начална училищна педагогика, Начална училищна педагогика и чужд език, Педагогика, Специална педагогика, Предучилищна и начална училищна педагогика – магистри и чуждестранни студенти, обучаващи се в Педагогическия факултет по програма ЕРАЗЪМ +).

За доброто настроение и позитивния дух в деня на форума се погрижиха талантливите студенти от специалности Джаз и поп изпълнителско изкуство и Музика, които организираха невероятна МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА, синтез от стилове, жанрове и колосален талант.

Форумът беше тържествено закрит в двора на Нова сграда с фолклорни хора, водени от членовете на клуба по НАРОДНИ ТАНЦИ към Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

В късния следобед студенти от 3ти курс, специалност Актьорство за драматичен театър споделиха своите актьорски таланти с ТЕАТРАЛНАТА ПОСТАНОВКА на спектакъла ЧЕТИРИ ПОРТРЕТА НА МАЙКИ по сър Арнолд Уескър.

Всички снимки от събитието може да разгледате в ГАЛЕРИЯ.